Nieuws

Paasmiddag voor alle ouderen en alleenstaanden uit Westerhaar-Vriezenveensewijk | geplaatst op donderdag 22 februari 2018
"Paasviering"

De vrouwengroepen van de plaatselijke kerken organiseren weer een gezellige en muzikale "Paasmiddag" voor alle ouderen en alleenstaanden uit ons dorp.
Deze middag is op D.V. Dinsdag 27 Maart a.s. en begint om 15.30 uur. Na de "Paasviering" is er een gezamenlijke broodmaaltijd.

U bent allen van harte welkom in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg te Westerhaar!

Vrouwengroepen Ruth,
Martha en Diaconia.

 

Gemeente vraagt hulp inwoners bij aanpak eenzaamheid | geplaatst op donderdag 22 februari 2018
twenterand.jpgEenzaamheid komt voor onder zowel ouderen als jongeren en het is een probleem dat steeds groter wordt. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om hier wat aan te doen en schakelt hiervoor de hulp in van de inwoners. Hoe? Op vrijdag 23 februari komt de Opiniebus naar vier dorpen in Twenterand. In de Opiniebus kunnen inwoners hun mening over eenzaamheid geven.

Ook gaan de mensen van de Opiniebus op pad om inbreng op te halen. De meningen uit de dorpen worden verzameld en zijn een belangrijke basis voor het beleid van de gemeente Twenterand. Uiteraard blijft ieders inbreng volledig anoniem.

Hoe laat en waar?

Lees meer...

Grootse Bingo Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk | geplaatst op donderdag 22 februari 2018
bingo2.jpgVoor alle leden van Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt traditioneel in februari de jaarlijkse leden Bingo georganiseerd.

Dit jaar vindt deze plaats op vrijdag 23 februari aanstaande in kulturhus "De Klaampe" in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De zaal is open vanaf 18.45 uur en de bingo begint om 19.30 uur.
Elk lid krijgt bij inlevering van de ledenkaart van het afgelopen jaar een bingo-kaart, maar uiteraard is er ook de mogelijkheid om bingo kaarten extra aan te schaffen. Ook mag er per lidmaatschap één introducee worden meegenomen.

Er wordt gespeeld om de meest fantastische prijzen, welke over diverse rondes worden verdeeld.

Lees meer...

Sportplatform stuurt brief aan de raad na bezuinigingsvoorstel | geplaatst op dinsdag 20 februari 2018

sport.jpgHet sportplatform, bij monde van de heer Bakker, heeft een brief geschreven naar de raad, in reactie op een voorstel tot bezuiniging op de sport, hetzij lastenverhoging. Maandagavond 19 september hebben de grootste sportverenigingen met het sportplatform deze brief besproken en vastgesteld. Hier volgt de inhoud van de brief.

Geachte raadsleden,

Met verbijstering en ontzetting hebben we kennisgenomen van het raadsvoorstel met als onderwerp: Concretisering maatregelen programmabegroting 2018. En dan specifiek de Denklijn Voorzieningen: concrete invulling maatregel Kostendekkendheid sport. Helaas biedt u niet de gelegenheid om in debat te gaan en zullen wij daarom op deze manier onze mening geven over de voorstellen.

Vooraf
De sportverenigingen hebben de afgelopen maanden samen met Sportservice Overijssel en de gemeente Twenterand hard gewerkt aan de Sportvisie. We zullen deze vrijwillige bijdrage niet gaan kapitaliseren in geld, want dat is onbetaalbaar. Opvallend is dat deze visie direct aansluitend aan uw buitengewone vergadering wordt besproken, terwijl dit niet uw besluit bij de vaststelling van de begroting is, namelijk eerst de Sportvisie vaststellen en daarna over de financiën spreken. Wij snappen hier niets van.

Hieronder zullen we per punt ingaan op uw voorstel en de mening van het Sportplatform.

1. Verhogen tarieven binnensport
In het voorstel staat dat uit onderzoek van Sport Service Overijssel/Pim Mulier Instituut de gemiddelde tarieven in Overijssel hoger zijn dan in Twenterand. De conclusie die wordt getrokken: dan kunnen de tarieven in Twenterand omhoog. Er zijn dus ook gemeenten waar de tarieven lager zijn dan in Twenterand. In gesprekken is gebleken dat onduidelijk is wat de vereniging voor de huurprijs krijgt. Is dat onderling in de verschillende gemeenten vergelijkbaar? Ambtelijk is aangegeven dat het gaat om "het vergelijken van appels en peren". Dus de conclusie die wordt getrokken is wel erg kort door de bocht.
En dan de verhoging van de zaalhuur. De consequenties voor de sportverenigingen zijn groot. Het gaat om een verhoging van ca. 10% (bovenop de jaarlijkse indexering). Voor verenigingen die afhankelijk zijn van de zaal om hun sport te beoefenen betekent dit een directe kostenverhoging van ditzelfde percentage. Een onaanvaardbare verhoging in een tijd waarin sportverenigingen de afgelopen jaren hun inkomsten hebben zien dalen.

Lees meer...

Ijsclub de Volharding gaat naar Enschede | geplaatst op dinsdag 20 februari 2018
Het ziet er niet uit dat de ijsbaan dit winterseizoen open gaat, daarom hebben wij als bestuur besloten om (bij voldoende deelname) weer naar kunstbaan in Enschede te gaan.
Wij gaan vrijdag 2 maart en we vertrekken om 18.00 uur vanaf de ijsbaan. Entree is gratis en de kosten voor de bus zijn € 5,- p.p. (voor niet leden € 12,50 p.p (bus + entree.)
Er zijn aantal mogelijkheden om jou op te geven.Je kan inschrijven 24 februari s,middag van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine van de ijsbaan, of je stuurt een PB via onze Facebookpagina met jou gegevens.
Voor verder inlichtingen kan je contact opnemen met Cor Rink (546-659861)
Wij hopen op groot opkomst.
Met c=vriendelijke groet,
Het bestuur
Genomineerden Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand bekend | geplaatst op maandag 19 februari 2018

Op donderdag 5 april organiseren de gemeente Twenterand en het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand de uitreiking van de Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand. In aanloop naar de uitreiking van deze prijs maken wij hierbij de genomineerden bekend.

De genomineerden voor de Publieksprijs Vrijwilligerswerk Twenterand zijn:
- Jeugdkunstkring Westerhaar
- Jeugdraad Basketbalvereniging Peatminers
- Stichting Manna
- Vrijwilligers Stichting Jongerenwerk Den Ham
- Vrijwilligers Zwemvereniging De Vroege Vogels

Uitreiking
De winnaar van de Publieksprijs wordt bepaald door middel van stemmen. Van 13 tot en met 30 maart 2018 kan via www.vrijwilligerswerktwenterand.nl worden gestemd op de genomineerden. De kandidaat met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens een vrijwilligersmarkt op donderdag 5 april 2018 van 16.00 tot 20.00 uur in Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop. Iedereen is van harte welkom!

Vrijwilligersmarkt
De vrijwilligersmarkt is bedoeld om de inwoners van Twenterand kennis te laten maken met vrijwilligersorganisaties die actief zijn binnen de gemeente. Tijdens de vrijwilligersmarkt kunnen vrijwilligersorganisaties zich presenteren aan de bezoekers, nieuwe vrijwilligers werven en kennismaken met vrijwilligers en/of medewerkers van andere vrijwilligersorganisaties.

Contact
Alle vrijwilligersorganisaties in Twenterand ontvangen deze week een uitnodiging voor deelname aan de vrijwilligersmarkt van het Informatiepunt Vrijwilligerswerk. Wilt u deelnemen maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk via e-mail: info@vrijwilligerswerktwenterand.nl of telefonisch: 0546 - 481458.

DAMMERS WITTE VAN MOORT NAAR BRONZEN PLAK | geplaatst op zondag 18 februari 2018

dammen99.jpgIn de laatste ronde wisten de dammers van Denk en Zet-Witte van Moort een zeer goed seizoen, waarin men vanaf het begin tot het eind goed om de nationale titel wist mee te spelen, winnend af te sluiten.
Dit keer werd er in eigen huis met 11-9 gewonnen van het sterke Dez-Culemborg en daarmee wisten de WVM-ers in een loodzware competitie een top-prestatie te leveren door derde te worden, juist een punt achter Schiedam en Hijken, die mogen gaan herkampen om de titel.

Voor de wedstrijd begon werd eerst "mister Dez-Westerhaar" Roelof Schippers in de bloemetjes gezet.
Hij werd gehuldigd vanwege zijn zeer grote staat van dienst voor de damclub en mede omdat hij zojuist 85 jaar was geworden mocht hij "na een schier onstuitbare opmars" zijn debuut in de ereklasse maken!
Nadat hij voorheen jaren in het eerste tiental had gespeeld in de tijden van de opmars van Dez-Westerhaar naar de hoogste klasse toe, had hij hierin, anders dan zijn beide zoons Jan en Rene, nog nooit gespeeld.Tijd voor Westerhaar dus om zijn mascotte in te zetten!


Schippers trof het echter niet met zijn tegenstander. Hij moest het opnemen tegen drievoudig nummer drie van Europa, Pim Meurs. Schippers die in hart en nieren een damliefhebber is moet het ongetwijfeld ergens ook wel mooi gevonden hebben tegen zulk een sterke speler te hebben mogen spelen. Na zich zo karakteristiek kranig te hebben verweerd, moest hij uiteindelijk toch de meerdere erkennen in Meurs, die daarmee zijn team op voorsprong zette.
De gelijkmaker volgde echter op zo'n beetje hetzelfde moment, doordat Jan van Dijk combinatief wist te winnen van meervoudig NK-finalist Bas Messemaker. Van Dijk wist op typisch zijn manier positiespel te combineren met een web van zetjes, forcingen en dreigingen. Hoewel hij deze partij toch nog even zijn naam; "Kamikaze Jan" eer aan deed, is hij momenteel toch echt vooral een groot gevaar voor zijn tegenstanders, daar de een naar de ander, zelfs grootmeesters, tegenwoordig door hem verschalkt worden.

Lees meer...

SDO komt te kort tegen RDZ | geplaatst op zondag 18 februari 2018

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag reisde het eerste team van SDO af naar Zeist om daar een wedstrijd te spelen tegen RDZ 1, de nummer twee op de ranglijst. De Westerhaarders hadden nog twee kansen om punten te pakken, om zo directe degradatie te ontlopen. Dit was dus de eerste. De vorige wedstrijd werd in Westerhaar gewonnen door RDZ met 8-15 na een 5-4 ruststand. De eerst helft van die wedstrijd was een goed uitgangspunt voor deze wedstrijd. Jet Naberman, speelster uit de B1, mocht vandaag haar competitiedebuut maken.

Aan het begin van de wedstrijd ging het lang gelijk op. Het was steeds stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. De ene keer pakte RDZ een voorsprong en werd het weer gelijk en een andere keer was het SDO dat de leiding nam, maar ook dan werd het weer gelijk. Zo stond het na een kwartier 6-6. Het was tot dan toe een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Niet veel later was het 7-7. Toen brak er een fase aan waarin SDO de korf niet meer wist te vinden. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van en liep uit naar 11-7. De bezoekers herstelden zich daarna enigszins, maar konden voor rust het gaatje niet dichten. Hierdoor keek de ploeg van Jan Nijkamp in de rust tegen een 13-9 achterstand aan.

Na rust was het SDO dat opzoek ging naar de aansluiting. Maar het tegenovergestelde gebeurde, RDZ liep juist verder weg bij de Oranjehemden, het werd 17-9. Toch gaven de SDO'ers het niet op en kwamen met sterk spel terug tot 19-15. Toch kwam de ploeg tijd en doelpunten te kort om de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd. Eline de Boer, speelster uit de B1, mocht ook nog een aantal minuten invallen, dit was haar debuut in SDO 1. In de slotfase scoorden beide ploegen nog één keer. Zo won de thuisploeg uit Zeist de wedstrijd. Einduitslag RDZ - SDO 20-16

Zo ging SDO dus huiswaarts zonder punten, maar met een goed gevoel. De ploeg had goed gepeeld en geknokt, helaas wel zonder resultaat. RDZ was gewoon weg sterker en veel meer ervaren dan de jonge ploeg uit Westerhaar. SDO heeft nu nog een kans om directe degradatie te ontlopen. Dit kan door de volgende wedstrijd te winnen van Achilles. Dit lijkt een moeilijke opgave, maar het kan raar lopen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 10 maart, om 17:15 uur in sporthal ‘De Klaampe' te Westerhaar.

Voorwaarts verliest in eerste half uur van IJVV | geplaatst op zondag 18 februari 2018

vooijvv-kopie.jpgTrainer Beverdam kon niet beschikken over zijn sterkste opstelling. Jordy Harms en Jordy Niks waren de hele week ziek en begonnen vanaf de bank. Bram Visser werd de 2e sprits naast Gert Dogger.
Onder prima weersomstandigheden werd er om half 3 begonnen. IJVV liet meteen zien waarom ze hoog op de ranglijst staan en gaven de oranjehemden geen ruimte in de opbouw. Na een eerste waarschuwing via een 1-2 dwars door het centrum waarna spits Kardag de bal iets te ver voor zich uit speelde was het in de 12e minuut wel raak. Na een identieke 1-2 dwars door het centrum van de thuisploeg werd dit keer de spits uit balans gebracht door een verdediger van Voorwaarts waarna scheidsrechter Klein Ganzeij die een prima wedstrijd floot naar de stip wees. Kardag maakte geen fout en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Kort daarna kreeg Voorwaarts haar eerste kans na een prima combinatie maar Bram Visser kon zijn voet er niet achter krijgen.
IJVV speelde in die fase goed en met name Ozhan Kardag en Hicham Ziyech waren een plaag voor Voorwaarts. Met name de laatst genoemde liet met prachtige acties zien waartoe hij in staat is. Zelfs voor een Voorwaarts supporter was dat prachtig om te zien. In de 16e minuut resulteerde dat in een tweede doelpunt. Een pass van een middenvelder op spits Kardag die volgens alles en iedereen van Voorwaarts en IJVV behalve de grensrechter van Voorwaarts buitenspel stond bezorgde hem een vrije doortocht richting keeper Stuifzandt.

Lees meer...

Mindful Opvoeden | geplaatst op zondag 18 februari 2018

68a01d66156e18dcadf96cff57e73d6e-400x400.jpegHet opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

• We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd"
• "Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik"
• "De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek"

Tijdens de cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training.

Voor wie, waar en wanneer?

Lees meer...